El dia 6 de desembre, un grup en representació de les associacions KSFR 1936 -1938 (Alemanya) i ACER-AVER (França) es van desplaçar a La Fatarella, al bosc de la memòria, per penjar conjuntament amb l’associació Lo Riu; 3 plaques que recorden a brigadistes que van lluitar a la guerra civil Espanyola.
L’any passat per les dates dels 80 anys del final de la Batalla de l’Ebre, en un acte commemoratiu, organitzat per l’associació Lo Riu de la Fatarella i l’associació KSFR 1936-1938 s’hi van penjar unes plaques i es va inaugurar un monument dedicat a aquells que van deixar el seu país i van venir a combatre el feixisme al costat de la república.
Les plaques es van col·locar en memòria a Gustav Schöning que fou capità de les brigades internacionals al Batalló Hans Beimler, l’interpret i traductor sobietic Lev Maximòvitx i el brigadista frances René Samson.
Fou capità de les Brigades Internacionals al Batalló Hans Beimler. A la Terra Alta, Gustav va resultar ferit durant la Batalla de l’Ebre.
Després de la guerra d’Espanya, va ser internat en diversos camps de refugiats a França, finalment va ser lliurat a la Gestapo i enviat al camp d’extermini del camp de concentració de Sachsenhausen (Alemanya). Allí va crear una organització de resistència. Va ser un dels pocs supervivents del camp.
Tota la seva vida restant, després de l’alliberament del feixisme, Gustav va mantenir els seus ideals i la lleialtat antifeixista.
Lev Maximòvitx Korobizine
Lev Maximòvitx Korobizin era un brigadista soviètic, va combatre a la Guerra d’Espanya com a intèrpret i traductor.
Després de la seva tasca a Espanya, va lluitar a la 2ª Guerra Mundial amb l’exercit roig com ha mariner. Va morir el 1942 en la defensa de Leningrad contra els Nazis.
La seva filla, la Inna mai va conèixer el seu pare i el nostre camarada Lev Maximòvitx Korobizin mai va veure a la seva filla.
René Samson
Claudine Travers (Cunyada del germá de René Samson)
El meu cunyat, Camille Samson, que va morir el 1998, va expresar el desig de que el nom del seu germá, René, fos grabat al monument als combatetns que hi ha a la ciutat on vivia abans d’anar a Espanya, a lluitar contra el feixisme, peró aixó mai fou possible.
Per aixó ara ens desplaçarem a La Fatarella on volem homenatjar a René amb una placa al Bosc de la Memòria de La Fatarella.
RECULL DE NOTICIES:
NOTICIA Canal 21 Ebre
NOTICIA ebredigital.cat
NOTICIA elpuntavui.cat
NOTICIA imaginaradio.cat
NOTICIA diaridetarragona.com
NOTICIA diarimes.com
NOTICIA radiomoradebre.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada