VISITA DELS MEMBRES DE L'ASSOCIACIÓ PER LA RECUPERACIÓ DE LA MEMORIA HISTORICA DE CATALUNYA (ARMHC)

El passat 30 d’agost ens reunírem amb membres de l’associació per la recuperació de la memòria històrica de Catalunya (ARMHC), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Rovira i Virgili (URV), membres de l'Associció en Defensa de la Terra i el Vent de tots, Plataforma en defensa de la Terra Alta, periodistes de El Periodico, La Veu de l'Ebre i del diari finlandès Helsingin Sanomat.


Pel mati, vam visitar una zona, on entre els arbres del bosc, encara hi ha les restes de soldats, i una enorme fossa comuna amb centenars de cossos amuntonats.

Desprès ens vam desplaçar a la zona fortificada on vam fer una visita als búnquers i al lloc de comandament del XV C.E. de la república.

Després de dinar, ens vam reunir a la sala polivalent de la Fundació el solà de La Fatarella amb el president de l’associació per la recuperació de la memòria històrica de Catalunya (ARMHC) el senyor Manel Perona i membres d’altres associacions, fundació el solà, associació de joves amics de la cultura, centre estudis de la Fatarella, plataforma en defensa de la terra alta, Associció en Defensa de la Terra i el Vent de tots, Associació de Veïns i Veïnes de Corbera periodistes i altres persones particulars.

Allí es va fer una presentació audiovisual de la línea fortificada de la serra de La Fatarella, i es van repartir programes d’actes del 70é aniversari de la batalla de l'Ebre, els quals organitza Lo Riu.

Després es va debatre sobre les restes de soldats que avui en dia encara es troben en el que fa 70 anys fou camp de batalla.