El banc d'adn (la darrera esperança pels nostres desapareguts a la guerra civil)


DIFONEM VIA Verkami LA MOCIÓ 69/X PEL BANC D'ADN, APROVADA PEL PARLAMENT

El Parlament de Catalunya aprovà per una àmplia majoria, el passat 19 de desembre de 2013, la moció 69/X…
http://www.parlament.cat/activitat/bopc/10b222.pdf#page=26
…el Govern de la Generalitat té ara el deure ineludible d'executar-ne el compliment en quatre punts. Dos d'ells es centren al Banc d'ADN pels desapareguts a la Guerra Civil.

Hem obert un projecte de micro-mecenatge a Verkami… http://vkm.is/bancADN …per poder crear un material audiovisual, en forma d'un curt documental interactiu, per ajudar a fer entendre la necessitat d'aquesta eina genètica per a la identificació de persones, i difondre-la amb les accions concretes que el Govern ha d'aplicar.

Només a Catalunya, més de 4.600 famílies busquen algun parent desaparegut. Avui, 75 anys després, encara esperen que s'exhumin els centenars de fosses comunes que queden per obrir, tant de la Guerra Civil com de la dictadura posterior. Sense perdre-hi més temps, ens cal que el màxim de famílies afectades formin part d'aquest banc genètic.

Amb la participació de testimonis i molta didàctica, posarem en acció el que l'ONU ha demanat insistentment, a través del Grup de Treball sobre les Desaparicions Forçades o Involuntàries, tant al govern de Catalunya com al del Reino de España.


Esperem ens ajudeu a aconseguir-ho.