Un grup d'escolars de Singapur visita la Linea fortificada de La Fatarella


Es tracta de dos grups d'uns 35 alumnes, que visiten La Fatarella, Vinebre, (el pas de l'Ebre) Corbera, entre altres espais de la Batalla de l'Ebre.
Els alumnes, d'entre 16 i 18 anys son de Singapur, d'una escola internacional, que segueixen el currículum d'anglès, en el qual consta com a contingut la Guerra Civil espanyola. Alhora, tenen contacte amb persones que es dediquen a fer, aquí a Catalunya, visites guiades en relació a la Guerra Civil espanyola, com és el cas del Sr. Alan Warren. Per això van decidir de visitar els espais de la Batalla de l'Ebre.

Què l'ha fet decidir al profesorat a portar els seus alumnes aquí?

La visita aquest estiu del professor, va fer decidir per aquest espai emblematic del final de la Batalla de l'Ebre, tambe va influenciar-l'ho el treball arqueologic fet per la Universitat de Barcelona i el CSIC en aquest espai historic. 

...No puc entendre, que avui despres de 40 anys de democracia encara hi ha soldats enterrats en fosses comuns sense identificar en el que durant 115 dies es transformà en camp de batalla.

Aixi de sorpres es queda el professor que coordinava els escolars quan es va enterar de que el 2012 durant els treballs d'excavació arqueologica, es van trovar restes d'un soldat enterrat en la trinxera.

Què esperem que aprenguin els alumnes?

L'objectiu dels professors és el de conèixer la Guerra Civil espanyola, però especialment les seves causes i les conseqüències (humanes, econòmiques, socials, polítiques, mediambientals, etc.) per tal que l'alumnat comprengui, des de l'exemple de la Guerra Civil, les causes i les conseqüències dels conflictes armats, en comprengui la seva naturalesa i puguin reflexionar-ne per a comprendre conflictes actuals.



Tambe el grup de Didactica del patrimoni de les ciencies socials de la Universitat de Barcelona ha editat uns llibrets pedagogics, perque l'alumnat treballi el tema de la Guerra Civil i mes en concret la Batalla de l'Ebre a l'aula i durant la visita guiada. Aquets materials estan disponibles en Catala, Castella i Angles








radio mora d ebre un-grup-de-70-escolars-de-singapur-visita-els-escenaris-de-la-batalla-de-lebre