ESBORREN UN MURAL SOBRE MEMÒRIA HISTÒRICA A LA FATARELLA

 

Nota de premsa

 

Esborren  un mural sobre memòria històrica a La Fatarella.

 

29/08/2023- Associació Lo Riu

 

Nomes ha durat un any. El mur on hi havia el mural fet per un grup de joves que van participar al camp de treball l’estiu del 2022, ha estat pintat de blanc i el mural eliminat.

 

Aquest grup de joves  l’estiu del 2022 es van dedicar a recuperar unes trinxeres de la batalla de l’Ebre, durant aquells dies, van estar allotjats a La Fatarella. Un municipi de la terra Alta que durant els  115 dies, que va durar la batalla de l’Ebre, va ser front actiu de guerra.

 


Per entendre més be i comprendre del perquè aquets nois i noies estaven recuperant aquelles trinxeres, l’associació Lo Riu els va fer una visita guiada a diferents espais de memòria i els va parlar de la importància que te la memòria històrica, per una cultura de la pau. Aquests joves i els seus monitors com ha finalització del camp, van pintar aquest mural, on es podia llegir fins fa ben poc “Qui oblida la història esta condemnat a repetir-la. Més de 28.000 persones mortes a la Batalla de l’Ebre encara NO identificades.  Camp de treball 2022 .

 

El mur del pati de les antigues escoles, on l’ajuntament  ha instal·lat la caldera de biomassa que proporcionarà calefacció verda als edificis municipals , fins fa uns dies servia un cop més com ha eina pedagògica. Unes escoles aixecades per  regiones devastadas” en plena dictadura franquista, donaven un missatge clar contra el feixisme i servia per  que les més de 28.000 persones mortes a la batalla de l’Ebre encara No identificades, no caiguessin en l’oblit, i el més important, que no caiguessin en l’oblit de les futures generacions, que avui son uns joves, com aquells, que van venir al camp de  treball a La Fatarella, l’estiu del 2022.

 

Desconeixem de qui ha estat aquesta decisió de pintar el mur de blanc eliminat aquest mural. Davant aquesta actuació, l’associació Lo Riu ho vol denunciar públicament  considerant  així que aquest fet contribueix a  esborrar aquesta memòria i converteix el mur en una amnèsia històrica.


NOTICIES:

ebredigital.cat