Tu ajudes

Projecte: Neteja i condicionament de les restes arqueològiques de la línia fortificada de La Fatarella

Descripció de l'entitat: Lo Riu, Associació per l’Estudi del Patrimoni Arqueològic i Històric de les Terres de l’Ebre és una entitat, sense finalitat lucrativa, que fou creada l’any 2007. La seva seu social està a La Fatarella i el seu objectiu és l’estudi, la recerca i la recuperació del patrimoni arqueològic i històric de les Terres de l’Ebre.

La seva primera línia d’actuació ha estat la trobada, l’any 2005, i posada en valor de la línia fortificada de La Fatarella i del lloc de comandament del XV Cos d’Exèrcit de la República, totes dues descobertes corresponen a la Batalla de l’Ebre.

En aquests moments, tot i haver iniciat altres projectes, l’Associació “Lo Riu” consolida les descobertes relacionades amb el període del final de la Batalla de l’Ebre, i també ofereix, amb una periodicitat mensual, tot un seguit d’actes i conferències relacionades amb la recuperació de la nostra història i patrimoni, així com xerrades i visites guiades als escenaris mes emblemàtics de la Batalla de l’Ebre.

Descripció del projecte: Després d’haver fet ja la identificació, catalogació i documentació arqueològica d’una part de les restes que formen la línia fortificada de serra de La Fatarella, on els dies 15 i 16 de novembre de 1938 les tropes republicanes van resistir duran 48 hores, per així poder-se replegar i creuar de forma ordenada l’Ebre, ara ja en retirada, finalitzant així els 115 dies que va durar la Batalla de l’Ebre.

Amb aquest projecte volem realitzar la neteja, el condicionament i la museïtzació d’una part de la línia fortificada de La Fatarella (Zona 1). Algunes d’aquestes restes es troben cobertes de vegetació i en mal estat de conservació. Per aquest treball s’utilitzaran els mètodes més correctes i sempre amb la supervisió d’un arqueòleg. També es netejaran de vegetació i es condicionaran els accessos per facilitar al visitant l’accés a aquestes restes.

Podeu votar de l’1 de març al 30 d’abril de 2011, des d’aquest lloc web
http://www.tuajudes.com/votar/projecte/2011/1327 o des de la vostra oficina
de Catalunya Caixa, on podreu recollir una samarreta dissenyada per
Mariscal.

Àmbit: Medi ambient i Patrimoni
Codi de votació: 1327
Import sol•licitat: 2.500 €