Denuncia al Govern de la Generalitat mitjançant la querella argentina


L’any 2012 es va crear a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona el primer banc d’ADN de familiars de desapareguts a la Guerra Civil. Tot i que a Catalunya hi ha 4.600 famílies buscant els seus desapareguts i un mapa amb 350 fosses comunes, actualment el banc disposa només d’una vuitantena de mostres de familiars vius i s’hi han exhumat només cinc fosses.
El president del banc, Roger Heredia, responsabilitza de la lentitud del procés el govern de la Generalitat i per això ahir va donar suport a la iniciativa d’un altre dels impulsors del banc, Marc Antoni Malagarriga, que ha decidit presentar una denúncia a la justícia argentina per exigir al govern català que permeti el creuament de dades entre les restes d’ADN disponibles a la UB i les que han aparegut a les fosses exhumades. Heredia recorda que tenen el suport del Parlament, de 40 ajuntaments i de dos consells comarcals i que, tot i així, “el govern ha actuat amb molt secretisme i no ha fet res per fer possible la identificació”.
La denúncia, és un primer pas per exigir també l’obertura de més fosses comunes.



http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/937136-accio-judicial-per-identificar-els-desapareguts-de-la-guerra-civil.html

http://www.publico.es/politica/familiares-desaparecidos-del-franquismo-denuncian.html